2012. január 19., csütörtök

Diós karika juharsziruppal


Tegnap azt írtam, hogy a konyhámból a méz és olíva sosem hiányozhat. Természetesen ez másra is igaz, legfőképp a kávéra. És nincs finomabb, mint elropogtatni egy finom házi sütésű kekszet a frissen gőzölgő koffein utánpótlásunk mellé. A gyerekek legnagyobb örömére. Pár napja sikerült összehozni a család - aktuális - kedvenc kekszét. Ropogós, omlós, diós, mézes és még maradt belőle pár fotózni való darab is. Íme:

Hozzávalók:

150 g liszt
100 g dió darálva
125 g vaj (nem margarin!)
80-100 g juharszirup vagy méz ízlés szerint
1 tojás
csipet só
vanília

50 g durvára aprított dió a tetejére

1. A sütőt 160 fokra melegítem elő.

2. Először a vajat kézi habverővel simára keverem a mézzel, aztán hozzáadom a tojást és sorban a minden hozzávalót.

3. Habzsákba töltöm, és sütőpapírral bélelt tepsiben 4-5 cm-es karikákat formázok.Megszórom durvára vágott dióval.

4. Kb 15 percig sütöm, amíg szép arany színű lesz. A tepsiben hagyom kihűlni, utána dobozban 2-3 hétig is eltartható. Bár olyan sokáig nálunk sosem marad belőle :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...